Theodor Paleologu și Alin Mureșan vorbesc despre fenomenul Pitești în Club Hush
Dezbaterea „Fenomenul Pitești: Adevăr și Mistificare” va avea loc vineri, 21 iulie, de la ora 18:00 și se va referi la mituri și fapte legate de „reeducarea" de la Închisoarea Pitești, din perioada comunistă. Dezbaterea este parte a Școlii de Vară „Fenomenul Pitești”, organizată de Centrul de Studii în Istorie Contemporană și Memorialul Închisoarea Pitești, și este deschisă publicului larg.
Concert Robin and the Backstabbers la Școala de vară „Fenomenul Pitești”
Centrul de Studii în Istorie Contemporană și Memorialul Închisoarea Pitești, organizează vineri 21 iulie, începând cu ora 21.00, un concert Robin and the Bacstabbers, la Club Hush din Pitești. Concertul va fi precedat de un dialog tematic între Alin Mureșan (președintele Centrului de Studii în Istorie Contemporană) și Theodor Paleologu despre experimentul Pitești, cele două evenimente marcând deschiderea Școlii de vară „Fenomenul Pitești”.
UPDATE - Rezultatele selecției pentru Școala de Vară „Fenomenul Pitești”
După ce am analizat cu atenție toate formularele, am decis cei 16 participanți la Școala de Vară „Fenomenul Pitești” - da, am suplimentat numărul de participanți. Vă mulțumim tuturor celor care v-ați înscris. Ca de fiecare dată, pe cei care nu au reușit de data aceasta îi așteptăm anul viitor cu aplicații îmbunătățite! Participanții de mai jos vor fi contactați în perioada următoare pentru detaliile organizatorice.
1
2
3
DESPRE NOI

 

De ce nu am putea avea, totuşi, o memorie care să îmbine emoţionalitatea cu informaţia, o memorie etică, o memorie morală, care n-ar trebui să fie justiţiară, revanşardă, ci o memorie tămăduitoare, care să conţină elemente de terapeutică socială, umană şi politică? Ar trebui să existe o memorie legată de ideea de sacrificiu, atât cât a existat ea în RomâniaRuxandra Cesereanu, profesor universitar

 

Apreciez abordarea plină de prospeţime a Centrului şi a tinerilor săi cercetători. Ea umple un gol din istoria contemporană prin tratarea unor subiecte într-un fel cu totul nou. Proiectele Centrului demonstrează că România are încă şansa de a-şi reveni din traumele unui sistem represiv, prin munca unor istorici tineri şi pasionaţi, care încearcă să aducă adevărul la lumină. Fundaţia Konrad Adenauer este mândră să susţină munca de pionierat a lui Alin şi a echipei sale – Sven-Joachim Irmer, director al Fundaţiei Konrad Adenauer pentru România şi Republica Moldova

SONDAJUL CSIC

Cum ați caracteriza Legea nr. 217/2015 (anti-legionară)?

EVENIMENTE
D L M M J V S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
eveniment CSIC
alte evenimente